IfiBOOK

           Hogy mindig naprakész legyél!


Kizárták a Klubrádiót a 95.3-as frekvenciapályázatból


Kizárta a Klubrádiót a 95.3-as frekvencia pályázatából a Médiatanács - közölte a rádiócsatorna. A Klubrádió megtámadja a médiahatóság döntését.

A bíróság előzőleg alaki hibára hivatkozva kizárta az Autórádió Kft.-t a pályázatból és arra kötelezte a médiatanácsot, hogy hirdessen új győztest - idézte fel a Klubrádió. A Médiatanács ezután átvizsgálta 11 rádió pályázati anyagát és az új szabályt úgy értelmezték, hogy a Klubrádiót is kizárták alaki érvénytelenség miatt. 
 

  Arató András a Klubrádió elnök-vezérigazgatója a Megbeszéljük című műsorban elmondta, a médiahatóság szellemesnek szánt közleményének címe a Klubrádió kizárta a Klubrádiót volt, mellyel azt akarták példázni, hogy amikor az Autórádió "silány pályázatát megtámadtuk, felnyitottuk azt a szelencét, mellyel magunkat is kizárhatjuk".  
A médiatanács azt kifogásolta, hogy a Klubrádió pályázatának nem minden oldala volt aláírva és nem volt rajta folyamatos számozás. Arató András azonban közölte, a 215 oldalas pályázatot a Klubrádió minden oldalán aláírta és megszámozta. A vezérigazgató ezt be is mutatta a stúdióban álló webkamerában.
Arató András hozzátette, a bírósági döntés alapján egyébként a médiahatóság nem is vizsgálhatta volna újra a pályázatunk, új győztest kellett volna hirdetnie.


A Klubrádió jelenleg a budapesti 95,3 MHz-es frekvencián sugároz, tavaly február óta folyamatosan meghosszabbított ideiglenes engedéllyel. A frekvenciát a Médiatanács tavaly megpályáztatta, döntése értelmében ezt nem a Klubrádió nyerte, ám a Fővárosi Ítélőtábla március 14-ei döntésében részben hatályon kívül helyezte az erről szóló határozatot, érvénytelennek minősítve a nyertes Autórádió pályázatát, mert a dokumentációból több helyen hiányzott a cégszerű aláírás, azaz a pályázó a formai követelményeknek nem felelt meg.
A Klubrádió jogi álláspontja szerint ebből következőleg a Klubrádiónak kell a nyertesnek lennie, mert a pályázatok értékelésekor csak egy ponttal maradt el az Autórádió mögött, és nem merült fel semmilyen újabb körülmény, ami miatt a Médiahatóságnak saját korábbi pontozási eredményét meg kellene változtatnia.
A Médiatanács május elején azt közölte, folytatja a Klubrádió frekvenciájának pályázati eljárását, miután a Fővárosi Ítélőtábla márciusi döntésében erre utasította a hatóságot. A Klubrádió szerint azonban a Fővárosi Ítélőtábla nem úgy általában utasította új eljárásra a Médiatanácsot, hanem kizárólag a jogellenesen győztesnek hirdetett Autórádió Kft. kizárására és az ennek megfelelő új végeredmény kihirdetésére vonatkozóan, aminek a hatóság köteles lett volna haladéktalanul eleget tenni.

A Klubrádió 2010-ben az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pályázatán elnyerte egy másik, a 92,9 MHz-es budapesti rádiófrekvencia használati jogát, de a hatóság jogutódja mégsem kötött vele szerződést. Emiatt a csatorna bírósági keresetet nyújtott be, az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla várhatóan hét múlva hirdeti ki másodfokú határozatát.
 


Forrás: MTI

 
 
_______________________________________________________________________
Minden jog fenntertva 2012  www.ifibook.hu  Kapcsolat: info@ifibook.hu