Golden Retriever      

 

Egy különleges társ
kiváló táplálást érdemel

 

Főoldal

Cikkek Apróhirdetés Hírlevél Kutyaeledel Kennelek Szemi Kapcsolat


 

A kutyák különlegesek, rendkívüli érzékszervek birtokában vannak és fizikai teljesítőképességük is messze felülmúlja az emberét. A kutya szaglása például sokkal érzékenyebb, mint a miénk, a hallását tekintve sokkal magasabb és alacsonyabb frekvenciákat is észlel, mint amilyeneket mi valaha megkülönböztethetünk.

Szív- és érrendszere teszi lehetővé kivételes fizikai képességeit, gyorsaságát és fantasztikus kitartását. Ahhoz, hogy ezeket a kivételes tulajdonságokat megőrizhessék, a kutyák táplálását alapvetően meg kell különböztetnünk az emberétől.

A Eukanuba több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a kutyák táplálásának területén, amelyet a Eukanuba Vital Health System 6 elemére dolgozott ki. A Eukanuba Vital Health System állati eredetű fehérjéken, valamint klinikailag igazoltan jótékony hatású összetevőkön alapul, amelyek segítik a kutyát a legjobb formába hozni.
 

 

Klinikailag igazolt

összetevők

felnőtt kutyáknak

     
     
A prebiotikumok, klinikailag bizonyítottan támogatják a kutyák természetes védekező képességét, hiszen a kutyák immunrendszerének 65 %-a az emésztőrendszerben található.   Kálcium, klinikailag bizonyítottan segíti az erős csontok kialakulását.
         
Optimális arányban tartalmaz Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, mely klinikailag bizonyítottan támogatja az egészséges szőr és bőr kialakulását.   Cukorrépapép, klinikailag bizonyítottan támogatja az optimális emésztést. A természetes rostkeverék segíti a tápanyagok optimális felszívódását.
         
Állati eredetű fehérje a fő fehérjeforrás, mely klinikailag bizonyítottan segíti a megfelelő izomzat kialakulását.   DentalCare System, klinikailag bizonyítottan, segít csökkenteni a fogkövet, akár 55 %-kal 28 nap alatt.
         


 

 


  Erős immunrendszerMiközben a kutya minden alkalommal elégedetten gömbölyödik össze a kandalló előtt, élvezettel végez testmozgást, amire rendszeresen szüksége is van. Mikor kivisszük a szabadba, változékony környezeti hatásoknak van kitéve, melyek ellen erős immunrendszerrel tud védekezni. A Eukanuba tápban található speciális összetevők erősítik a kutya immunrendszerét.

Prebiotikumok
A hasznos és a káros bélbaktériumok egyensúlyának fenntartása nagyon fontos. A prebiotikus táp etetésével segítjük a jó baktériumok elszaporodását. A Eukanuba az első olyan állateledel gyártó cég, mely prebiotikumokat (FOS) adott az általa készített tápokhoz.
Antioxidánsok
A Eukanuba speciális antioxidánasokat tartalmaz, A-vitamint, C-vitamint, E-vitamint és karotinokat (mint a ß - karotin), melyek erősítik az immunrendszert. Az antioxidánsok nagyon fontosak, mert ezek kontrollálják a sejtekben lévő peroxidok képződését és támogatják az immunrendszer megfelelő működését, ahogy a kutya öregszik. A kutyának milliárdnyi immunsejtje van a vérkeringésében. A megfelelő táplálék fontos a természetes védekezőrendszer megfelelő működéséhez.
 

 

 
  Fényes szőrzet és egészséges bőrA szőrzet és a bőr egészségéhez elengedhetetlen az olyan kiváló minőségű táp, mint a Eukanuba, mely nélkülözhetetlen tápanyagokban gazdag, úgymint fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok, különösen cink és réz, valamint zsírsavak. A kutya napi fehérjebevitelének 30-35% szükséges ahhoz, hogy a szőrzetét és a bőrét jó állapotban tartsa.

A csirke, bárány, hal és tojás tartalmú tápok biztosítják az eszenciális aminosavakat, melyekre az egészséges szőr képződéséhez szükség van. A fehérje, cink, réz, Omega-6 és Omega-3 alapvető fontosságúak a szőrzet és a bőr egészségéhez. A kutya szőrén rögtön látszik, ha jó minőségű tápot kap.
 

 


   Erős ízületek és feszes izmok


A kutyák ízületeinek és izmainak egészségéhez különleges összetevőkre van szükség, melyek segítségével a kutya agilis és aktív marad. A Eukanuba ezért Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek a hallisztben és halolajban találhatóak. Ezek gyulladásgátló
hatása elősegíti az ízületek egészségét. A glükozamin és a kondroitin-szulfát természetes módon előfordulnak a testben, az egészséges porcok építőelemei. A Eukanuba tápokban mindkettő anyag megtalálható, így folyamatos etetés mellett ezek az anyagok nem ürülnek ki a szervezetből, ezzel is elősegítve az ízületek és izmok egészségének megőrzését.


Megfontolandó olyan táp etetése, melyben vitaminszerű tápanyag, L-Karnitin található, mely segít a zsírégetésben, miközben fenntartja az izmok feszességét.
 

 


  Egészséges emésztés és optimális tápanyag felszívódásA kutyák tápanyagszükséglete és emésztése jelentősen különbözik az emberétől. A kutyák fajuk szerint húsevők, emésztésüknek inkább az állati eredetű fehérje és zsír felel meg, mint a növényi rostok vagy zöldségek. A kutya általános egészségéhez olyan tápra van szüksége, mint a Eukanuba, amely kiválóan emészthető fehérjetartalommal bír, melyet csirkéből, bárányból vagy halból nyernek, továbbá tartalmaz
szénhidrátot, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

A kutyának szüksége van bizonyos mennyiségű és típusú rostra is a bélrendszer és az emésztés egészséges működéséhez. A cukorrépapép olyan természetes rost, mely segíti a táp útját a beleken keresztül. A bélbaktériumok könnyen lebontják, így segítve az emésztést.
 

 

 
   Erős csontokA Eukanuba tápok összetételét tekintve a kutya speciális igényeire szabottak, olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek támogatják a csontok és az ízületek egészségét.A különböző méretű kutyák, eltérő mértékű növekedési ütemben fejlődnek. A nagytestű kutyák 1 kg-ról 90 kg-ra is megnőhetnek. Ez azt jelenti, hogy egy nagy vagy óriás méretű kutya rendkívül gyors növekedési ütemben fejlődik egy kistestű kutyához képest.

A fajtának megfelelő, kiegyensúlyozott energia- és tápanyagbevitel támogatja az erős csontok és az egészséges ízületek fejlődését, így egészséges, aktív életet élhet.
A Eukanuba tápok mindegyike optimális arányban tartalmaz kálciumot és energiát, hogy támogassa és fenntartsa az egészséges csontfejlődést minden fajta számára.
 

 

 
   DentalCare System - Egészséges fogak és fogínyA kutya szájának és fogainak egészségéhez is hozzájárulhat prémium táp etetésével, amely csökkenti a fogkő lerakódását az étkezések után. A legtöbb száraztáp rágás közben ledörzsöli a lepedéket, de a különleges fejlesztésű prémium tápok még evés után is csökkentik a fogkőlerakódást.

 


Amellett, hogy a Eukanuba tápokban minden fontos összetevő megtalálható, mely kutyája számára fontos és szükséges lehet, a táp NAPI ETETÉSI KÖLTSÉGE ALACSONY.

     
 
 
   A    szakmai ajánlása.

 
 
___________________________________________________________________________________________

Minden jog fenntartva  www.goldenretri.hu Kapcsolat: info@goldenretri.hu Golden Retriever