Golden Retriever      

 

Kedvencünk jutalmazása 

 

Főoldal

Cikkek Kiskutyák Hírlevél Kutyaeledel Kennelek Szemi Kapcsolat
dd
Megjelenés Jelleme Fejlődés Nevelés Táplálás Gondozás Betegségek EgészségKedvencünk jutalmazása
A jutalomfalatok szerepe kutyáknál és macskáknál

Közelednek az ünnepek, amikor kedvencünk is megérdemel valami finomságot. Minden gazdi szívesen jutalmaz, pláne, ha összekötheti a kellemest a hasznossal. Egyes jutalomfalatok olyan ínyencségek a négylábúak körében, amiért bármit hajlandóak megtenni. Például megtanulnak jól viselkedni! Mi pedig, ha már megajándékozzuk kutyánkat vagy macskánkat, meg is taníthatjuk őket pár dologra.
 

 

A jutalomfalat akkor hasznos, ha megfelelően alkalmazzuk. Fontos, hogy kutyánk vagy macskánk pontosan tudja, hogy a jutalomfalatokat dicséretként kapja. Ezért közvetlenül azután adjuk, miután végrehajtotta a dicsérendő feladatot, például jó helyre végezte a dolgát, lefeküdt, hozzánk jött, vagy ott maradt, ahol akartuk stb. Ha viszont állandóan jutalomfalatokkal tömjük, akkor a jutalomfalatnak semmi értelme, hiszen nem erősít meg semmit. Pedig a tanítás és a fegyelmezés kulcsmozzanata a pozitív megerősítés, és mivel házi kedvencünk leginkább a hasára hallgat, ezért a   jutalomfalat a legjobb eszköz.

Jutalomfalatból többfélét találhatunk a Fressnapf áruházakban. A kiválasztásnál azonban több dologra kell odafigyelnünk. Fontos szempont a táplálék allergia, mert azt az adalékot, amire háziállatunk érzékeny mindenképpen el kell kerülni. Ma már kaphatóak olyan szárított húsok, amelyeken pontosan fel van tüntetve, hogy milyen típusú fehérje kerül az állat szervezetébe.


Következő lépésként arra ügyeljünk, hogy olyan jutalomfalatot válasszunk, ami éppen megfelel a célunknak. Például kisméretű jutalomfalatot használjunk tanításnál, idomításnál, hogy kutyánk vagy macskánk egyből le tudja nyelni, a rágás ne vonja el figyelmét a feladattól. Nagyméretű finomságokkal akkor jutalmazzunk, ha például kutyánk hosszabb időre egyedül marad, így bőven van ideje rágcsálni, és ezzel még az unalmát is elűzhetjük.

     
 

A jutalomfalatok másik nagy csoportja a különböző funkcióval rendelkező rágcsák. Talán a legfontosabbak a fogtisztító rudacskák, de fontos tudni róluk, hogy ugyan ezek sem távolítják el a már meglévő fogkövet, de késleltetik a még ki nem alakult fogkő képződését.

Egy dolgot nem szabad soha szem elől téveszteni a jutalomfalatokkal kapcsolatban, hogy a jutalom mennyiségét bele kell kalkulálnunk kedvencünk napi étrendjébe, annak érdekében, hogy kedvencünk ne hízzon el.

Minden jutalomfalat rendelkezik valamennyi energiatartalommal, így ha kutyánk vagy macskánk túl sokat kap, de nem mozog többet, akkor nem is tudja felhasználni a plusz kalóriákat és csak a zsírpárnái gyarapodnak.


Válasszuk a kevésbé tartalmas, de finom jutalomfalatokat, és segítségükkel játszva megnevelhetjük kedvencünket, vagy könnyebbé tehetjük a mindennapjait. A Fressnapfban a jutalom falatok széles kínálata várja már 149 Ft-tól. Lepje meg kedvenceit az ünnepek alkalmából! Tovább>>

     A szakmai ajánlása
 

     
 
     
                                          ___________________________________________________________________________________________
 

Minden jog fenntartva  www.goldenretri.hu Kapcsolat: info@goldenretri.hu Golden Retriever