Golden Retriever      

 

Ugat, rág vagy virágot gyomlál?

 

Főoldal

Cikkek Apróhirdetés Kennelek Kutyaeledel Szemi Facebook Kapcsolat

 

Ugat, rág, vagy virágot gyomlál a kutyád? Ha bármelyikre is igen a válasz, akkor tanácsos átszervezni a mindennapjainkat ebünkkel. Hiszen számtalan viselkedési probléma hátterében - mint például az ugatás, rágás, ásás stb. - az elszigeteltség, az unalom és az elégtelen mozgás áll.
Ahogyan mindannyian egyre elfoglaltabbak vagyunk, sokszor egyre kevesebb idő és energia marad kedvencünkre.
 

 

A napi séta és mozgás létfontosságú

A kutyák fizikai és szellemi stimulációra szorulnak, hiszen számtalan viselkedési probléma az elszigeteltség, unalom és elégtelen mozgás miatt alakul ki. Bizonyított tény, hogy a testi gyakorlat és az azzal kapcsolatos szellemi ösztönzés kedvező hatással van ezekre a problémákra.

A brit NOAH (Országos Állategészségügyi Intézet) és számos világszínvonalú szakintézmény szerint a napi séta és mozgás létfontosságú kutyája egészségének megőrzéséért, valamint szellemi és fizikai kiegyensúlyozottságáért.


A mozgás nemcsak javítja kutyája kényelmét, de izomépítő, depresszió- és túlsúlyosság-megelőző, segítségével kutyusa mentes lesz az ízületi problémáktól, javít a szív állapotán és a viselkedési szokásokon.

Úszás? Bármikor!

A Golden Retrieverek nagyon szeretnek fürdeni. Az úszás, akárcsak az embereknél, a kutyáknál is nagyon egészséges sport. Ajánljuk minden Golden Retriever gazdinak akár tavakban is, kijelölt helyeken. A legtöbb kutya különösen nagy örömét leli abban, ha valamit bedobálunk neki a tóba, hogy hozza vissza. Ráadásul ez teljesen lemozgatja, és kedvencünk jól ki is fárad anélkül, hogy mi különösebben megerőltetnénk magunkat.

 

 
  Kapcsolódó cikkek:
 
mm   mm    
 

 

 

 
  Hogyan szoktassuk az autózáshoz?  

A kutya 10 kérése 

 

Agility

 
             
  Ha kutyánk inkább lenne bárhol máshol, mint az autóban, van néhány módszer, melyekkel segíthetünk neki legyőzni az autózástól való félelmet. Tovább>>   Mielőtt magatokhoz vesztek egy kutyust, gondoljatok bele, hogy legalább 10 évig kell gondoskodnotok róluk. Nekik is vannak kéréseik jövendőbeli gazdijukkal kapcsolatban. Tovább>>   Az agility egy kutyás ügyességi sport. Nemcsak örömét leli benne a kutya és a gazdája, de a mozgás révén egészségüket is megőrzi és egy szoros kapcsolatot alakít ki közöttük. Tovább>>  
             
 
___________________________________________________________________________________________

Minden jog fenntartva  www.goldenretri.hu Kapcsolat: info@goldenretri.hu Golden Retriever